Torredembarra retirarà dijous l'Alfa i Omega del mar amb el dubte del seu futur

L'Ajuntament ha anunciat aquest dilluns que retira el monument Alfa i Omega del mar per problemes greus a l'estructura. Es traslladarà a terra, tot i que no de forma definitiva. Un cop a Port caldrà veure els danys reals que ha causat l'aigua salada al ferro còrten, i els costos de tornar-la a col·locar.

L'Alfa i Omega de Rafael Bartolozzi s'ha convertit des de 199 en la icona del municipi, però finalment l'Ajuntament ha decidit actuar d'urgència i retirar-la aquest dijous. La capa protectora que el material utilitzat -acer corten- hauria d'haver generat amb oxidació no s'ha produït. Al contrari, l'òxid generat per l'aigua salada ha malmès l'estructura, que ha perdut gruix, capes i fils de soldadura, provocant importants danys a les potes de l'Alfa. Un informe, el passat febrer, va posar el crit al cel. Ara el seu futur és incert. En qualsevol cas però, l'Ajuntament consultarà el municipi si la despesa a fer front és massa alta. 

Finalment aquest dijous es retirarà amb la instal·lació d'una estructura flotant que s'està construïnt al Port sobre la qual es deixarà caure l'Alfa i Omega, d'unes 10 tones de pes, i amb la que es farà el trasllat en vaixell a terra ferma. L'acció tindrà un cost de 26mil euros. Després caldrà estudiar-la i decidir el seu futur. Segons l'alcalde, la família de l'artista vol que torni al mar amb el seu mateix aspecte, fet que de moment està en dubte segons el cost que tinguin les possibles accions que s'hagin de fer que intentaran complir amb el desig dels ciutadans.