La Fundació Pere Badia celebra 200 anys cuidant les persones

 

Fa 200 anys, l'indià torrenc Pere Badia va deixar entre les últimes voluntats que es construís un hospital de la caritat, deia, per als malalts pobres i veïns de la Vila. Així va néixer la Fundació Pere Badia que ha albergat tasques de cures i de residència en etapes ben diverses de la història i des del 1997, se centra en l'atenció a la gent gran, especialment en situació de dependència. Ara el centre vol commemorar aquest bicentenari, i ho farà amb una programació cultural que s'ha inaugurat aquest dimecres.

Des de la conselleria de Drets Socials, han destacat també la tasca ingent que es fa des d'aquests centres de dia i residències, en un moment social marcat per l'envelliment de la població.

Amb l'objectiu de donar a conèixer encara més l'equipament bicentenari, les activitats de la programació seran obertes al públic i passaran majoritàriament al claustre de l'antic edifici. Hi haurà concerts a càrrec de l'escola de música, exposicions fotogràfiques, obres de teatre i vetllades musicals.