Torredembarra crea el primer refugi climàtic a Cal Dània

Cal Dània ha estat el lloc escollit per crear el primer refugi climàtic de Torredembarra. S'han plantat mèlies i lledoners a la zona d'esbarjo amb l'objectiu de constituir una zona d'ombra que permeti mitigar l'efecte albedo el qual dona lloc a l'anomenada illa de calor. Aquest primer refugi, pel qual s'ha fet una inversió de 6.000 euros, servirà com a prova pilot. En cas de prosperar, la intenció és crear refugis climàtics a altres zones del municipi com les llars d'infants o les escoles.

Les mèlies i els lledoners no han estat els únics que s'han plantat en aquesta zona sinó que també hi haurà diferents arbres fruiters com figueres, tarongers, cirers o llimoners. Tot el fruit que aquests generin es repartirà a Càritas de Torredembarra amb l'objectiu de donar un cop de mà aquells que més ho necessiten.

Aquesta actuació s'emmarca en tot un seguit d'accions previstes per remodelar les instal·lacions municipals de Cal Dània on actualment es troben els horts ecològics per gent gran que gestiona la Regidoria de Sostenibilitat de l'Ajuntament. Amb el pressupost de 2024, es preveu homogeneïtzar el perímetre dels horts, instal·lar un desfibril·lador i dur a terme diverses reparacions. A més també es redactarà un pla integral de remodelació i quan els horts socials s'adjudiquin a entitats sense ànim de lucre s'incorporaran persones amb diversitat funcional.