Torredembarra defineix el funcionament del ple encara sense un pla de mandat

Torredembarra ha definit en ple extraordinari l’organització i funcionament de la corporació durant els pròxims quatre anys. També les retribucions dels càrrecs electes i les competències que assumiran els tretze regidors de l’equip de govern.

Un repartiment criticat pels quatre partits minoritaris a l’oposició que han coincidit a puntualitzar que la delegació de competències entre els tres socis de govern ha arribat quan encara aquests no han presentat cap pla de mandat que defineixi els objectius per aquest exercici.

Pel que fa a les retribucions establertes, que preveuen 4 dedicacions exclusives i 6 de parcials entre els regidors de govern, l’oposició, tret de la CUP, ha trobat raonables els sous. Aquests oscil·laran entre 20.000 i 27.000 euros segons la responsabilitat. Tot i això, VOX adverteix de l’encariment en un 40% del cost del govern, derivat de l’increment de regidories. També hi posa cullerada Alternativa, que critica que Junts s’hagi sumat a Esquerra i PSC per donar continuïtat a un binomi, diu, que de forma oficiosa porta tres mandats governant.

Als quatre partits de l’oposició també els preocupa que el govern hagi aprofitat per ampliar la delegació de competències de la junta de govern, que creuen, els aparta del debat públic del plenari. Tampoc els convenç el canvi d’hora dels plens ordinaris, que seguiran celebrant-se el tercer dijous de mes, però des d’ara, en horari matinal. S’iniciaran a les deu del matí.