Els Reis Carnestoltes i la Figa te fai arrenquen el Carnaval torrenc

A Torredembarra l'Arrivo de Ses Majestats Carnestoltes a la plaça del Castell va estar acompanyada per la mascarada de la Figa te fai. Ja fa gairebé 15 anys que l'Agrupació de Balls Populars va recuperar aquest joc tradicional i s'ha convertit en tot un clàssic del Carnaval torrenc.

D'aquesta manera, els infants de la vila van poder pescar les figues i van rebre els carxots dels figuetaires mentre la plaça s'omplia de disbauxa i confeti. Mentrestant el Rei i la Reina van rebre la vara de comandament de mans del batlle Edurard Rovira.

Torredembarra carnval1

Tot seguit, els monarques van oferir un pregó carregat de sàtira. La futura piscina coberta, els problemes amb la brossa o el turisme van ser alguns dels objectius de les mofes reials.

El Carnaval de Torredembarra arribarà al clímax aquest cap de setmana amb la gran rua que comptarà amb més de 1.500 persones distribuïdes en 20 carrosses i cinc comparses. Una desfilada que es traslladarà diumenge als carrers de Baix a Mar.

La festivitat torna a la normalitat absoluta recuperant la festa de dissabte a la nit; el dinar i la batalla de confeti de diumenge; i el solemne enterrament i la sardinada de dimarts.