El pressupost de Torredembarra s'aprova només amb el vot del govern

Fins a 21'6 milions d'euros arriben els comptes de Torredembarra per al 2018. Un pressupost en que destaquen les inversions en la milora de la via pública i que han comptat només amb el vot favorable de l'equip de govern. L'oposició ha criticat una excessiva pressió fiscal que creuen no es reflecteix en la millora del municipi

L’equip de govern de Torredembarra s’ha quedat sol aquest dimecres en l’aprovació del pressupost per a l’any 2018, que arriba als 21’6 milions d’euros, gairebé un milió i mig que al 2017. Uns comptes que segons l’equip de govern estaran marcats per les inversions, ja que preveuen intervencions com millores de l’enllumenat o canvi de mobiliari urbà i que arriben al milió d’euros. A aquesta xifra, també cal sumar-hi les aprovades al 2017 i que es faran realitat durant els propers mesos. Entre elles el pla d’asfaltat de carrers, valorat en 400.000 euros.

Tot un seguit d’intervencions que descarten ara per ara grans intervencions com les que suposaria per exemple el cobriment de la piscina municipal, una de les gran mancances que troben en aquests comptes els grups de l’oposició.

Uns grups de l’oposició que han mostrat la seva disconformitat amb els comptes presentats amb un vot contrari majoritari, només a excepció d’Avui Democràcia, que s’ha abstingut. Uns grups que han criticat l’augment d’inversions emmarcant-lo en el darrer any del mandat municipal i a les portes de les eleccions. A més, han posat l’accent en que els ingressos procedents de taxes i impostos no paren d’augmentar, el que segons ells suposa que la pressió fiscal dels torrencs augmenta any rere any sense que es vegi reflectida en una millora del municipi.

Un augment en la pressió fiscal que s’ha negat des del govern torrenc, que ha atribuït la pujada d’ingressos a una major eficiència fiscal. La política de subvencions esportives, la manca de pressupostos participatius o la despesa en les festes del municipi han estat altres dels temes que han portat a l’oposició a no donar suport als comptes.