Centenars de persones recorden Sànchez i Cuixart un any després del seu empresonament

Concentracions aquest dimarts arreu del territori per demanar la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart el dia que es complia un any del seu empresonament preventiu. La més multitudinària es va dur a terme a les portes de la presó de Mas d'Enric, on també es troba empresonada l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell.

Desenes de fanals encesos per simbolitzar la llum de la llibertat que els concentrats volien transmetre als presidents de l'ANC i Òmnium empresonats just el dia en què es complia un any de la seva entrada a la presó. Així acabava aquest dimarts la concentració convocada per les dues associacions a les portes de la presó de Mas d'Enric, on també hi ha empresonada des de fa tres mesos l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell.

Durant l'acte es van llegir cartes de la mateixa Forcadell i dels Jordis denunciant uns empresonaments que consideren injustos i més propis d'una revenja que del fet d'impartir justícia.

Unes concentracions que es van estendre per tot el Camp de Tarragona. A Valls, la Plaça del Blat va tornar a ser l'escenari on desenes de persones es van concentrar pe recordar l'any de presó de Sànchez i Cuixart. La lectura de manifestos, la música i els fanals encesos també hi van ser protagonistes.

I a Montblanc també més d'un centenar de persones va tornar a sortir al carrer per reclamar la llibertat dels presos polítics. L'acte va començar enlairant dotze fanalets al cel, un per cada un dels mesos que fa que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart estan privats de llibertat. L'acte el va tancar el parlament de l'alcalde montblanquí, Josep Andreu, visiblement emocionat, destacant que 1 any després de l'empresonament, "no ens sentim derrotats".

Per últim a l'Espluga de Francolí prop d'un centenar de persones es van concentrar a la plaça de la Vila per reclamar la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, així com de tots els presos polítics i exiliats. L'alcalde de l'Espluga, David Rovira, va obrir l'acte remarcant que la presó pels Jordis és totalment injusta. La concentració espluguina també va acabar amb l'enlairament de 12 fanalets.