Sis colles es disputaran la classificació fora de la Gamma Extra del Concurs de diumenge

La jornada de diumenge del Concurs de Castells aspira a veure per segon cop a la història a totes les colles participants carregant com a mínim un castell de nou pisos. Aquest serà l'objectiu bàsic de les sis colles que s'haurien de disputar la setena posició final. Entre elles, uns Xiquets de Tarragona que, després de Santa Tecla, passen pel millor moment de la temporada

Si no hi ha cap gran daltabaix entre les colles destinades a la part alta de la classificació final, la setena posició del Concurs hauria de ser el màxim objectiu de fins a sis colles, que tenen en els castells bàsics de nou com a gran repte aquest diumenge.

Entre les tres úniques d'aquestes que ja han aconseguit descarregar un castell de 9 aquesta temporada hi ha uns Xiquets de Tarragona que, tot i la irregular temporada que travessen arriben al Concurs en el millor moment de la temporada. Tot gràcies a una diada de Santa tecla en que van descarregar el 3d9f i el 5d8 i que ha de permetre als matalassers poder tenir en la tripleta màgica el gran objectiu d'aquest diumenge.

Les altres dues formacions que han descarregat enguany el 3d9 amb folre són uns Castellers de la Vila de Gràcia també irregulars enguany i una de les colles debutants en la jornada de diumenge, uns Marrecs de Salt que volen continuar amb la seva bona progressió dels darrers anys.

Dues colles més ja saben el que és carregar un castell de nou pisos aquesta temporada. Són els castellers de Sabadell, que han carregat el 4d9 folrat i uns altres debutants a la màxima jornada, els Castellers de Sant Cugat amb el 3d9 Per últim només una colla de les 12 participants diumenge no ha aconseguit fer l'aleta a un castell de nou aquets curs, els castellers de Barcelona, que l’han intentat en tres ocasions sense èxit