CF Reus Deportiu - Nàstic (1-1)

Just repartiment de punts al derbi territorial després d'una intensa primera meitat i una recta final en què tots dos equips s'han conformat amb les taules. Els grana seguiran fora del descens per un punt de marge.

Uche s'ha convertit en la novetat de l'onze grana en substitució de Manu del Moral, amb molèsties físiques, mentre que Manu Barreiro s'ha quedat a la banqueta. Les imprecisions defensives del CF Reus han facilitat les primeres aproximacions del Nàstic, que ha fregat el gol al minut 7 quan el mateix Uche ha dirigit fora la primera gran ocasió de la tarda. Tot seguit Becerra ha evitat l'1 a 0 a l'altra porteria desviant a córner la rematada de cap de Moore.

La igualtat ha estat la tònica predominant, sense que cap dels dos equips fos capaç de marcar el seu ritme. Però l'equilibri s'ha trencat de la manera més habitual, a pilota aturada. Raúl Albentosa salta més que la rereguarda roig-i-negra i connecta de cap (i gairebé d'esquenes) una pilota que marxa ajustada al segon pal d'Edgar Badia. No queda clar si el defensor del CF Reus o fins i tot Uche, que seguia l'acció, toquen posteriorment la pilota; en qualsevol cas el gol ha pujat a l'electrònic situant el Nàstic per davant al Baix Camp (20').

La intensa calor no ha facilitat que el derbi fos fluid, tampoc les naturals interrupcions quan no tan sols hi ha tres punts en disputa. Per ubicar la següent acció manifesta cal avançar fins al minut 38 quan Tete Morente ha provat sort des de fora de l'àrea però Edgar l'ha refusat tot i el perillós bot previ. Abans del descans Fran Carbia ha estat a un pas de rematar a plaer una centrada lateral. Només la rapidesa de Becerra ha evitat el possible 1-1. El porter grana s'ha queixat d'un possible cop al cap que ha derivat en picabaralla col·lectiva i en amonestacions per al visitant Fali i el local Linares.

A la represa el CF Reus ha signat l'1 a 1 en trencar la defensa tarragonina gràcies a una assistència elevada de Planas que connecta a la perfecció Linares. El veterà davanter trenca l'eix defensiu i desfà la victòria provisional visitant.

Més enllà d'aquesta acció el ritme ha decaigut tot i que ha estat el CF Reus qui ha protagonitzat els millors acostaments als tres pals contraris. De nou Linares, al 78', ha fregat l'escaire amb un xut interior que ha estat a punt de desequilibrar la balança del derbi. Poc abans Uche s'ha quedat gairebé sol davant el porter però, forçat, ha perdut l'equilibri. Més enllà d'un tir desviat de Moore, de la lesió muscular de Javi Márquez (substituït per Rocha) i de l'entrada al terreny de joc d'un desapercebut Manu Barreiro, el duel territorial no ha deixat més titulars; el repartiment de punts manté reusencs i tarragonins fora de la zona de descens.