La renovació total dels vestits transforma el Retaule de Santa Tecla

La patrona de Tarragona, la seva conversió, martiri i glorificació, sorgits del Retaule de la Catedral, aquest any amb una renovació total del vestuari, inspirat en el propi Retaule. Una mostra de tradició i devoció viva que des de fa 27 anys ofereix l'Esbart Santa Tecla.

Les noves màscares de lleó han estat una de les novetats de la representació d'aquest any, 27 anys després de l'estrena d'aquest espectacle de moixiganga tradicional que ofereix l'Esbart Santa Tecla. Una coreografia de Jaume Guasch que no es mou ni un mil·límetre, però que aquest any revivia de nou gràcies al vestuari renovat de les dones, amb més volum i les figures estampades al vestit, i el dels homes, de cavallers amb els colors del retaule, morat i grana. Donant forma coreogràfica a la conversió de Tecla d'Iconi i el seu baptisme, la captura i judici a Salència, el martiri a la foguera, o la seva glorificació, la icona més estimada a Tarragona.

El 1321 la relíquia de Santa Tecla va arribar al port de Salou i va ser trasllada en processó fins la catedral de Tarragona, on es venera des del segle 14. Des del 1991 cada 20 de setembre la seva vida i mort surten del retaule amb l'Esbart Santa Tecla i la cobla Principal de la Bisbal.