CCOO reclama un nou model de rodalies que entengui Tarragona com una àrea metropolitana

 

Cada dia, el mig milió d'habitants del Camp de Tarragona fem 2 milions de desplaçaments, el 50% dels quals en vehicle privat quan la mitjana de desplaçaments a Catalunya en cotxe, és del 40%. El sindicat Comissions Obreres ha presentat aquest dijous les dades de l'estudi sobre les rodalies a Catalunya. El sindicat reclama que d'una vegada per totes s'entengui el Camp de Tarragona com una àrea metropolitana, i això s'apliqui al transport públic.

El corredor del Mediterrani, a punt d'entrar en funcionament, ha de suposar la connectivitat definitiva de l'alta velocitat amb el Camp de Tarragona. La futura estació intermodal de l'aeroport es planteja com el nexe d'unió entre els territoris i les principals ciutats del Camp de Tarragona. Alcaldes i Generalitat anunciaven el 19 d'abril l'acord ferroviari d'aquestes comarques, però segons Comissions Obreres no n'hi ha prou. Espanya, segon país del món en xarxes d'alta velocitat, que només utilitzen el 8% dels usuaris del ferrocarril, té, diu Comissions, un deute pendent en les inversions en rodalies. I el Camp de Tarragona s'ha d'entendre, segons el sindicat, com una autèntica àrea metropolitana.

Resoldre l'accés als polígons químics en transport públic, connectar els principals municipis de la costa i de l'interior i evitar el desmantellament de les vies de Salou fins l'Hospitalet de l'Infant per poder implantar de seguida el projecte del Tren Tram han de ser els reptes del territori, segons Comissions Obreres, per acabar amb les desigualtats.

Comissions Obreres reclama l'execució d'un nou Pla de rodalies que inclogui tot el país. Segons el sindicat, del 2008 al 2015 només es van executar el 12,6% de les inversions previstes al Pla de Rodalies de Barcelona. Per resoldre-ho, plantegen una política completament pública evitant l'alliberament del sector, a més d'una política tarifària progressista i social.