Càmpings i apartaments tanquen un bon estiu però sense el rècord del 2017

Els retorn del turisme europeu a destins mediterranis com Tuníssia o Turquía ha portat l'oferta turística de la Costa Daurada a la normalitat després dels 6 milions de visitants del 2017, l'any rècord en tots els sentits. Superada ja la meitat de setembre i a punt d'entrar a la tardor hem anat a fer balanç als càmpings i apartaments de la Costa Daurada, a l'espera dels registres oficials de l'estiu.

La temporada alta d'estiu està a punt d'acabar, mentre el sector insisteix en desestacionalitzar l'oferta turística, sobretot després d'un 2017 que va ser històric en tots els sentits. Les crisis dels mercats mediterranis, ara en recuperació, van regalar a la Costa Daurada el millor any. I enguany s'han complert els pronònics. 

Les dades oficials arribaran a l'octubre, però hotelers, càmpings i apartaments ja avancen que el mercat s'ha resituat a nivells normals. La demanda europea ha tornat a destins com Tuníssia o Turquía, fet que ha generat més places lliures a Balears o Canàries i de retruc ha afectat a la península. Al sector dels apartaments no esperen grans canvis, ja que depenen sobretot, del mercat espanyol.

El sector turístic de la Costa Daurada assegura que la situació política a Catalunya segueix influïnt poc i atribueix l'estabilització de la temporada després dels rècords al lògic moviment dels mercats internacionals.