Dos documentals mostren com eren les festes de Tarragona l'any 1968

Són imatges gravades pel fotògraf Ramon Vallvé fa just 50 anys. Mostren com eren llavors les festes de Santa Tecla i Sant Magí. Es tracta d'un material de gran valor històric i que ara l'Arxiu ha digitalitzat. Els tarragonins ja l'han pogut veure en una primera projecció acompanya de banda sonora.

Música en directe durant la projecció dels documentals de Festa Major de l’any 1968. Es tracta d’imatges de Sant Magí i Santa Tecla que va gravar el fotògraf professional Ramon Vallvé amb una càmera de Súper 8. Les imatges són a color, però no tenen so. Per això, es van projectar acompanyades de peces especialment pensades i arranjades per Roger Conesa per il·lustrar-les. Unes imatges de gran valor històric i que permeten veure com han evolucionat les festes durant les últimes 5 dècades.

L’indret triat per projectar els documentals, la plaça de les Cols, un dels espais emblemàtics de Tarragona i que apareixen a les imatges de les festes del 1968. D’aquesta manera, s’ha posat aquest material, ara digitalitzat, a l’abast dels tarragonins, que el poden consultar per Internet gràcies a l’Arxiu.

Als documentals es poden veure la majoria de les imatges gravades per Ramon Vallvé. És una producció de l’Arxiu Històric de Tarragona i de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament.