Salut manté el compromís de construir un nou hospital Joan XXIII

La consellera de Salut ha assegurat que la Generalitat manté el compromís de construir un nou hospital Joan XXIII. De fet, els 48 milions d'euros necessaris per a la primera fase de les obres ja estan compromesos. Al gener es donarà a conèixer el projecte guanyador del concurs d'idees per definir el nou centre.

La consellera de Salut assegura que el nou hospital Joan XXIII està més a prop i que la Generalitat manté els compromisos adquirits per l’anterior govern català. De moment s’ha acabat la primera fase del concurs d’idees per definir el nou hospital, que s’aixecarà al costat de l’actual. S’hi van presentar 14 projectes i d’aquests se n’han seleccionat 6. A partir d’ara es definirà com serà el nou centre, amb un pressupost assignat de 48 milions d’euros.

Un centre de referència, assegura, que no perdrà aquesta posició passi el que passi amb l’hospital Sant Joan de Reus, un centre amb un important dèficit econòmic i pel qual la Generalitat busca una solució definitiva. La consellera no ha volgut concretar si preveuen, a llarg termini, una possible fusió dels dos centres però sí que ha dit que cada un d’ells té unes característiques pròpies.  

Durant la visita al Joan 23 la consellera s’ha reunit amb treballadors i sindicats.