Els castells de 10 volen ser protagonistes a la plaça de la Font en la diada del Primer Diumenge de Festes

Les festes de Santa Tecla tenen com a plat fort del primer cap de setmana la diada castellera del Primer Diumenge de Festes. Enguany els castells de 10 pisos poden ser els principals protagonistes, ja que se'ls plantegen tres de les quatre colles participants, la Jove de Tarragona, la Colla Vella i els Castellers de Vilafranca. Els Xiquets, per la seva banda, buscaran descarregar castells de 9 pisos

La plaça de la Font de Tarragona tornarà a ser l'epicentre del món casteller aquest diumenge amb una de les diades més importants del calendari anual, un primer Diumenge de Festes que promet castells de 10 pisos i sense folre per part de tres de les colles participants.

És el cas d'una Jove de Tarragona que vol fer el pas cap a una de les quatre grans estructures del món casteller intentant per primer cop enguany el 3d10 emmanillat, que el liles volen descarregar per primera vegada a la plaça de la Font. El podrien acompanyar d'altres Gammes extra com el 5d9 o el 4d9 amb el pilar, a més del pilar de vuit per a continuar la seva bona progressió.

També es marca com a principal repte de la jornada un castell de 10 pisos, en aquest cas el 4d10 emmanillat, una Colla Vella que vol acabar de posar a punt les estructures que ha de portar en poques setmanes al Concurs de Castells. Després de tornar a descarregar el 2d8 dilluns a Valls, ara fixa l’objectiu en els 10 pisos sense oblidar castells com el 4d9 sense folre.

També seran a la plaça de la Font uns Castellers de Vilafranca que volen passar pàgina als dubtes de finals del mes d'agost amb una actuació que serveixi de revulsiu a la colla i que també podria passar pel 3d10, a més d'altres castells de Gamma Extra.

Una actuació que completaran uns Xiquets de Tarragona en plena reorganització interna, però que buscaran superar la millor actuació de la temporada, descarregant els primers castells de 9 pisos del curs.

La primera de la tríada de cites castelleres de les festes de Santa Tecla, diumenge a les 12 del migdia a la plaça de la Font