Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Més informació.

Les pimes tarragonines facturen menys i són menys productives que la mitjana catalana

Les petites i mitjanes empreses de Tarragona facturen menys que la mitjana catalana, són més petites i també menys productives. Són algunes de les dades que es desprenen d’un informe sobre les petites i mitjanes empreses elaborat per la patronal PIMEC. Tot i aquests registres, asseguren que la dinàmica és positiva i que les perspectives són bones.

Les petites i mitjanes empreses tarragonines facturen un milió d’euros de mitjana, una xifra un 30% inferior a la xifra de vendes de les empreses del conjunt de Catalunya. A més, les tarragonines són més petites, amb 8 treballadors de mitjana, davant dels 10 del global català. Són algunes de les dades que es desprenen de l’informe elaborat per PIMEC i que constata que la pime tarragonina presenta registres inferiors als del conjunt de Catalunya en qüestions com productivitat o rendibilitat econòmica. Tot i això, des de PIMEC asseguren que la tendència dels últims anys és positiva i queda enrere el període de crisi, que fa colpejar durament les pimes. Per això, criden a l’optimisme.

Segons l’informe de PIMEC actualment hi ha 6.550 pimes a Tarragona, la majoria del sector serveis. A la demarcació, la construcció té més pes que al conjunt de Catalunya.

0
0
0
s2sdefault
tac12 newsletterSubscrigui's al butlletí de TAC12
per estar al dia de què passa al Camp de Tarragona