El jutge manté la imputació de Ballesteros pel cas Inipro un cop acabada la instrucció

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros continua com a investigat pel cas Inipro, igual qua una quinzena de persones més. El jutge ha acabat la instrucció i veu indicis dels delictes d’alteració de concursos públics, falsedat documental, prevaricació, suborn, tràfic d’influències, malversació, frau i abús de l’exercici de funció pública. La defensa de l’alcalde manté que Ballesteros mai va cometre cap irregularitat. Per això recorrerà la decisió judicial.

A un quart d’una ha arribat als jutjat l’advocat de l’alcalde de Tarragona, que ha estat l’encarregat de recollir la resolució judicial del cas Inipro. Una interlocutòria en què el jutge manté la imputació de Josep Fèlix Ballesteros, igual que de la resta d’investigats, una quinzena. El magistrat veu suposades irregularitat en la contractació de l’empresa INIPRO per part de l’Institut municipal de Serveis Socials. Considera que no ha quedat acreditada la feina feta per aquesta empresa i apunta que hauria fet tasques pel PSC. Per això el jutge veu els delictes d’alteració de concursos públics, falsedat documental, prevaricació, suborn, tràfic d’influència, malversació, frau i abús de l’exercici de funció pública. La defensa de l’alcalde, en canvi, manté que Ballesteros mai va cometre cap irregularitat i per això recorrerà la decisió.

El jutge ha acabat la instrucció del cas, que va començar fa 5 anys, i manté com a investigades, entre d’altres i a més de l’alcalde, la portaveu de l’equip de govern, Begoña Floria, i l’excap de gabinet, Gustavo Cuadrado. Tots han delegat en els seus advocats, que han recollit les resolucions judicials. Un fet, asseguren, del tot normal.

Amb aquesta resolució es fa un pas més per obrir judici pel cas Inipro. De moment, però, ha acabat la instrucció. Ara la fiscalia i l’acusació particular hauran de presentar el seu escrit d’acusació.

Ballesteros s’ha pronunciat a través d’un comunicat on ha reiterat la confiança en la justícia i la satisfacció perquè ha acabat la instrucció. També ha destacat que la resolució no és ferma i espera que el procediment es tanqui al més aviat possible.