Ballesteros es mostra partidari de l'alliberament dels presos polítics durant la Diada

Tarragona va celebrar una vegada més l'acte institucional de la Diada nacional al monument de Rafael de Casanovas. en aquest, amb menys tensió que l'any anterior, l'alcalde de la ciutat va fer una crida a la convivència i es va mostrar partidari de l'alliberament dels presos polítics.

A Tarragona el principal acte de la Diada Nacional, l'ofrena floral al monument de Rafel de Casanovas, es va viure amb un escenari molt menys tensionat que l'any anterior, a les portes del referèndum de l'1 d'octubre. Tot i això es van poder veure nombrosos cartells de reivindicació per la llibertat dels presos i l'acte va tornar a comptar amb l'absència de partits com Ciutadans o el Partit Popular, així com d'altres com Units per Avançar.

L'acte va començar amb un parlament de l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros en que va fer una crida a la concòrdia i a la celebració d'una Diada que reconegui una Catalunya diversa. A l'acabar l'acte que va comptar amb l’ofrena al monument de desenes de partits polítics, entitats socials i culturals i clubs esportius de la ciutat, Ballesteros es va refermar en la seva aposta per una rebaixa de la tensió política, i es va mostrar favorable a un alliberament dels presos polítics.

DECLA JOSEP FÈLIX BALLESTEROS (ALCALDE DE TARRAGONA)

L'acte va acabar amb els tradicionals pilars de les quatre colles castelleres de la ciutat.