L'ANC supera les previsions d'inscripció del territori a la manifestació de la Diada

 

L’Assemblea Nacional Catalana preveu una massiva participació del Camp de Tarragona a la manifestació de la Diada a Barcelona, d’aquest dimarts. Les xifres d’inscripció superen les de l’any passat al Tarragonès, l’Alt Camp i la Conca de Barberà, amb prop de 150 autobusos contractats per demà. Tot això per una Diada que es preveu novament massiva, i que per 7è any consecutiu tindrà, més enllà dels actes institucionals que ja comencen avui a algunes poblacions, tindrà com a gran moment la manifestació de la tarda, a la Diagonal de Barcelona, convocada per ANC i Òmnium Cultural. 

Últimes hores abans de la Diada, i moments de màxima activitat a la seu de l'Assemblea Nacional Catalana a Tarragona. Les inscripcions s'han accelerat aquest cap de setmana, hores abans d'un 11 de setembre que enviarà 80 autobusos des del Tarragonès, amb més de 4.000 persones, a les quals caldrà sumar les colles castelleres i vehicles particulars. Xifres que superen els rècords d'ara fa un any, en un context que segons l'ANC, serà de maxim pacifisme, en resposta a l'arribada de nous efectius policials de l'Estat.

Últimes inscripcions també a Valls, aquest cap de setmana, a tocar de la plaça del Pati on l'ANC local organitza cada dissabte activitats com la que aquest cop ha servit per preparar tot el marxandatge, pancartes i cartells per la manifestació de la Diada. Enguany han venut un 25% més de samarretes que l'any passat. Des de l'Alt Camp demà marxaran 43 autobusos amb prop de 2.500 persones.

A la Conca de Barberà s'han inscrit prop de mil persones, superant les xifres dels últims anys. L'ANC de la comarca ha hagut de llogar més busos dels previstos inicialment, fins arribar als 17.

La Diada es completarà, al matí, amb les habituals ofrenes florals i actes oficials a tot el territori. Ciutadans ja ha avisat que no hi participació per l'apropació que, consideren des de la formació taronja, ha fet l'independentisme, de la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya.