42 colles conformen la participació final del Concurs de Castells

Ja coneixem la llista definitiva de colles que participaran a les tres jornades del Concurs de Castells el dia 30 de setembre a Torredembarra i el 6 i el 7 d'octubre a la Tarraco Arena Plaça. El sorteig de l'ordre d'actuació i d'emplaçament a plaça, aquest dissabte a les 12 en directe a TAC12.

Finalment seran 42 les colles que participaran des de diumenge 30 de setembre fins al 7 d'octubre en la 27ena edició del Concurs de Castells. 12 ho faran en la jornada de diumenge 7 d'octubre a la TAP, on, amb la tradicional renúncia a participar-hi dels Minyons de Terrassa, s'hi donaran cita fins a la tretzena colla classificada del rànquing estrella, els Castellers de Sant Cugat. Una colla vallesana que debutarà en la màxima jornada del concurs juntament amb els Marrecs de Salt. La representació de colles del Camp de Tarragona en aquesta jornada principal del Concurs estarà formada per les dues colles vallenques i les dues  principals de Tarragona, Jove i Xiquets.

No hi seran diumenge els Xiquets de Reus, que per primera vegada actuaran a la jornada de dissabte a la TAP. També ho faran els Nens del Vendrell després de diverses ocasions fent-ho el diumenge. En aquesta jornada de dissabte hi haurà 19 colles, les classificades entres les posicions 14 i 32 amb la renúncia dels Tirallongues de Manresa, més els Xiquets del Serrallo, convidats per l'organització tot i no classificar-se per mèrits propis. La representació tarragonina la completaran els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Nois de la Torre, que tornen a la jornada de dissabte quatre anys després.

La nota negativa de la participació en el Concurs serà que la jornada del 30 de setembre a Torredembarra no cobrirà les 12 places previstes a causa de diverses renúncies. En concret tres colles, Al·lots de Llevant, Castellers de Cornellà i Xerrics d’Olot han renunciat a ser-hi per diversos motius. Unes baixes que propiciaran l'entrada al Concurs dels Castellers d'Altafulla en darrera posició.  Des de l'organització, que destaquen la participació en la seva globalitat, que arriba a les 42 colles previstes.

Unes colles que coneixeran el seu ordre i lloc d'actuació a les diferents places al sorteig que es celebrarà aquest dissabte en directe a TAC12.