El barri del Serrallo inaugura un nou espai dedicat al món de la pesca, l'Observatori Blau

El barri del Serrallo ha inaugurat aquest dijous l'Observatori Blau, un espai per donar a conèixer les espècies que es pesquen al litoral tarragoní, les arts de pesca tradicionals i la història del barri del Serrallo, d'una forma visual i interactiva.

El Port de Tarragona ha impulsat aquest nou espai dedicat al món del mar i de la pesca. L'observatori Blau, situat a l'Espai Entitats del Serrallo, apropa la cultura pesquera de l'històric barri del Serrallo a grans i petits. Mitjançant una exposició interactiva, el visitant pot descobrir els diferents tipus d'espècies més comunes que es pesquen a la zona de Tarragona. Dins de l'exposició també hi ha un espai dedicat al món pesquer del barri, on s'explica com ha evolucionat la tècnica pesquera i com ha afectat al Serrallo.

Un altre dels aspectes més visuals de l'Observatori és la visita a la zona de subhastes de la confraria, un espai poc habitual i que a partir d'ara es podrà veure lliurement. De moment, l'Observatori només acollirà visites programades per a escoles i centres docents però es preveu que en un futur l'espai s'obri a visites en format lliure a tot el públic.