L'ocupació d'aquest estiu a la Conca baixa un 20% respecte el 2017

Els hotelers de la Conca de Barberà asseguren que la calor d'aquest estiu no ha afavorit el turisme d'interior, ja que molts han optat per la costa o destinacions més fredes. Calculen que la ocupació ha estat del 70%, un 20% menys que l'estiu passat, que diuen que va ser excepcional. Són unes xifres similars a les de fa dos anys. El sector assegura, però, que a la comarca s'estan fent moltes activitat per afavorir que tot tipus de públic visiti el territori i s'hi quedi a dormir.

Pel que fa a la capital, Montblanc ha tancat l'estiu amb bones xifres de visites guiades al municipi. L'Oficina de turisme fa un bon balanç, a falta de tancar les dades definitives de turistes.

La principal novetat de l'estiu ha estat la possibilitat de visitar de manera lliure la muralla i el pas de ronda entre setmana, el mesos de juliol i agost. Aquesta experiència l'han realitzat més de 1.600 persones i s'ha convertit en un dels atractius de l'estiu.

També han tingut una bona acollida les visites nocturnes dels divendres a la nit, que ara s'allargaran durant tot l'any, també els dissabte, amb reserva prèvia.