Comença una verema incerta al Camp de Tarragona

Comença la verema a les vinyes del Camp de Tarragona i ho fa amb uns pronòstics pocs clars per culpa de les últimes pluges i sobretot de l'onada de calor. Segons la Unió de Pagesos també ha estat un any complicat pel que fa a la proliferació de malalties agràries.

Any complicat per als pagesos de l'Alt Camp. Les abundants pluges que van caure durant la primavera en contrast amb les altes temperatures de les últimes setmanes han fet que la verema d'aquest any s'hagi complicat. Un dels principals problemes sorgits arran de l'onada de calor dels últims dies ha estat l'assecament del raïm i la poca hidratació dels cultius.

Aquest any també moltes de les collites del territori s'han hagut de tractar per a evitar malalties i poder salvar la quantitat més gran de raïm possible. Això ha suposat unes depeses extra per als pagesos. Com ja és habitual, la primera varietat que es verema és la de 'Chardonnay', que es collirà durant 2 setmanes, seguida de la varietat 'Macabeu' i l''Parellada'.

Les pluges de primavera també han afectat altres cultius com el de l'avellana, afectat pels forts vents que hi va haver durant el mes de març, i de l'olivera, que podria deixar una collita molt desigual.

Una verema fortament marcada per la climatologia, que ha deixat la Unió de pagesos amb una gran incertesa quant a la producció total de les collites de l'Alt Camp.