120 parades participen a la 21a edició de la Fira d'Artesans que ja ha obert portes

La zona de les Eres a Altafulla amb el castell del municipi de gran amfitrió és l’encarregada d’acollir una fira d'artesans que manté els 120 stands de les anteriors edicions, renovant això sí un 30% d’aquests per mantenir la fira viva i dinàmica. Les principals autoritats del municipi van ser dels primers a passejar per la fira i saludar els artesans o intentar elaborar una peça d’artesania guiats pels mestres artesans.

 

El programa d'activitats de la Fira d'Artesans continua amb els tallers, les paradetes de menjar i activitats diverses enfocades en mostrar l’artesania sobretot als infants. Segons El Col·lectiu d'Artesans i l'Ajuntament d'Altafulla es preveu una assistència d’unes 40.000 persones entre el 16 i el 19 d’agost, dies que està operativa la fira. Enguany la fira és dedicada a l'ofici del vidre, amb dos artesans que fan una demostració de vidre bufat, treballen el trencadís i ensenyen els més petits els secrets del vidre.

La resta d’oficis són el pilar clau de la fira, com cada any tornen el ferrer, el fuster, la filadora, el pica-pedrer, la ceramista i tots els artesans que volen ensenyar l’essència de l’artesania i fer que aquests oficis continuïn tenint un espai de culte i de desenvolupament per evitar la seva extinció.

Com a novetats tècniques en aquesta edició, s’ha potenciat la zona infantil amb activitats noves i s’ha ampliat la zona de la granja, un clàssic que sempre agrada els més petits. S’han habilitat 400 places de pàrquing i el trenet turístic servirà com a mitjà de transport per facilitar la mobilitat de les persones que visitin la fira.