Els castells tornen a Sant Magí amb la màxima ambició

Després de que l'any passat la suspensió de les festes de Sant Magí deixés sense castells la Plaça de les Cols, les quatre colles de Tarragona tornen aquest diumenge a la seva plaça talismà. La Jove, amb l'objectiu de quatre Gammes Extra, i Sant Pere i Sant Pau, amb el 2d8 amb folre, són les dues colles amb reptes més importants. Xiquets i Serrallo volen fer la millor actuació del curs per a encarar un bon final de temporada

Els castells tornen a la Plaça de  les Cols per Sant Magí dos anys després aquest diumenge i ho fan amb unes colles de Tarragona que viuen moments diferents, però que voldran tornar a mostrar tot el seu potencial un 19 d'agost. Dues d'elles, jove i sant Pere i sant Pau buscaran el millor Sant Magí del seu historial, mentre que Xiquets i Serrallo volen aprofitar la diada per a trobar el punt d'inflexió necessari cap a un bon final de temporada. 

El millor programa de castells el presenta un cop més una Colla Jove que vol portar a les Cols el primer pòquer de castells de Gamma Extra de la temporada, amb el 2d9 amb folre i manilles com a estrena destacada. Els liles, que no han intentat mai aquest castell a sant Magí, el volen acompanyar dels ja descarregats enguany 5d9 amb folre, 9d8 i pilar de vuit emmanillat, que no han completat mai tampoc a les Cols.

Els altres castells de nou pisos aquest diumenge podrien arribar de la mà d'uns Xiquets de Tarragona que arriben per primer cop en molts anys a Sant Magí sense haver pogut descarregar encara un castell de nou. la intenció dels matalassers es poder completar un Sant Magí amb castells de nou i de la gamma alta de vuit per a poder reforçar la moral de cara a santa tecla i el concurs.

I l’altre gran repte del dia serà poder veure si els Castellers de Sant Pere i sant Pau són capaços de completar una gesta fins fa poc impensable amb camisa verda, descarregar dos castells amb folre en una mateixa diada, amb especial atenció al primer intent del seu historial sobre el 2d8 folrat. Els de David Lobo volen completar una diada de somni amb els dos castells bàsics de vuit i el pilar de set folrat.

Per últim els Xiquets del Serrallo volen completar la primera diada de la temporada amb tres castells de la gamma alta de set, amb l'estrena del 5d7 com a màxim objectiu. Tot i això, les últimes bones proves a l'assaig no descarten un intent sobre el millor castell mai descarregat per la colla, un 2d7 que van completar per Sant Magí l'any 2015.

La cita, a les 12 del migdia com sempre en directe a través de TAC12