Picabaralla política per les banderes espanyoles pintades al monument a Companys

Guerra de declaracions entre Esquerra i Ciutadans després que ahir al matí aparegués l'estàtua del president Lluís Companys a Tarragona pintada amb la bandera espanyola. Avui també n'ha parlat l'alcalde, que ha condemnat l'acte vandàlic. Les pintades ja han estat netejades.

El monument de Lluís Companys de Tarragona va aparèixer aquest dimecres al matí amb dues banderes espanyoles: una al cos i l’altra al pedestal de l’estàtua on es pot llegir el nom de qui va ser president de la Generalitat i va ser afusellat pel franquisme. L’Ajuntament ja ha netejat les pintades i l’alcalde ha condemnat aquest acte vandàlic.

La de l’alcalde és una de les reaccions que han generat les pintades al monument. El portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Tarragona les va condemnar a través de les xarxes socials i va acusar directament a Ciutadans. De la seva banda aquesta formació contesta que condemnen qualsevol acte vandàlic vingui d’on vingui.

Les pintades ja s’han netejat, però els Mossos han obert una investigació per esbrinar qui hi ha darrera d’aquest acte vandàlic.