Les Festes de Sant Roc marquen l'inici de la temporada festiva a Tarragona

 

Les Festes de Sant Roc de Tarragona omplen, un any més, el carrer Cós del Bou i la Baixada de la Peixateria, a la Part Alta de la ciutat. Tradició i cultura van de la mà en unes festes arrelades.

Tradicionals, centenàries i populars. Així s'han definit les Festes de Sant Roc de Tarragona que, un any més, han tornat a tenir el seu epicentre al carrer Cós del Bou i a la Baixada de la Pescateria.

Els gegants i la música han estat els protagonistes d'unes festes que, tot i ser de petit format, han estat multitudinàries, amb una gran afluència de veïns pero també de turistes, que també s'han afegit a les celebracions.

Els negritos de Tarragona, el ball de bastons de la ciutat i la mulasseta de Torredembarra van ser els encarregats d'encendre la Cercavila de l'arribada de l'Aigua on també hi han participat els grallers Tocaferro i el ball de Dracs i Gegants. Durant tot el seguici també es van anar afegint veïns del barri i de la ciutat, portant els ja típics càntirs amb aigua, que van acompanyar les imatges de Sant Roc i de la Mare de Déu pels carrers de la Part Alta de la ciutat.

Aquest any les festes han comptat amb un pregoner il·lustre al barri. L'artista Josep M. Rosselló Virgili, que va donar el tret de sortida a les festes amb un pregó al local de la Colla Jove de Tarragona.

Durant el dia d'avui és realitzaran diversos actes que conclouran amb el ja tradicional correfoc de Sant Roc, que aquest any comptarà amb el Drac de Sant Roc, els diables de Vila-Seca i la draconina de Constantí, posant punt final a les celebracions.