Refugiats i nens en risc d'exclusió aprenen a fer castells amb els Xiquets del Serrallo

Els castells com a eina integradora. Avui infants refugiats o canalla en risc d'exclusió social han après a fer castells al local dels Xiquets del Serrallo. Els hem acompanyat en en seu primer contacte amb el món casteller.

La distribució de la pinya, la correcta col·locació de la faixa o l'equilibri en un castell són alguns dels conceptes castellers que han après els 20 nens i nenes de la Creu Roja que han participat al taller que s'ha fet al local dels Xiquets del Serrallo. Gràcies a la tasca de Creu Roja, nens refugiats i de famílies amb pocs recursos, poden gaudir d'espais lúdics i educatius. Amb la col·laboració dels Xiquets del Serrallo han après més sobre la nostra cultura i de la història i funcionament dels castells.

Tots els infants han volgut ser partícips i s'han mostrat amb valor de pujar a un pilar, de mantenir l'equilibri i de treure força per suportar pes. Tallers com aquests, no només ajuden a conèixer la nostra cultura, sinó que també serveix d'eina integradora per a nens amb risc d'exclusió.

Creu Roja Joventut té programades altres activitats per aquest estiu diferents a la realitzada aquest matí. Tot i això, de ben segur que aquests nens i nenes voldran repetir aquesta experiència.