Es formen voluntaris per atendre mamífers que arriben a les costes tarragonines

Què farien si es trobessin un dofí mentre s'estan banyant a la platja? Sovint s'acosten perquè estan ferits i molta gent no sap com reaccionar. És important saber-ho per intentar salvar-los la vida. Per això, un grup de voluntaris ho expliquen en uns tallers que es fan a la platja Llarga de Tarragona. Hi hem anat.

El passat 6 de juliol la Platja Llarga va despertar amb un dofí llistat mort. En aquell cas no es va poder fer res per salvar la seva vida, però en d'altres és possible. És per això que l'Ajuntament de Tarragona i la Generalitat impulsa tallers de rescat de mamífers marins a voluntaris per tal de maximitzar les possibilitats d'èxit a l'hora de salvar la vida d'un dofí.

En el taller s'ensenya el procediment adequat per retornar l'animal a l'aigua i els passos a seguir mentre no arriben els voluntaris i biòlegs que s'han d'encarregar de la seva cura. És per això, que és important que gent formada assisteixi als animals.

A les platges de Tarragona, es calcula que hi treballen un centenar de voluntaris. Alguns arribats de la costa barcelonina i altres, fins i tot, del Priorat.

Aquests tipus de tallers s'acostumen a impartir a principi de temporada de platja i no està programat cap més durant les pròximes setmanes.