Tarragona canviarà en menys de 2 anys la vela del Camp de Mart

L’Ajuntament de Tarragona preveu la remodelació de la vela del Camp de Mart abans de dos anys. Ho ha anunciat després que un estudi estructural del recinte adverteixi que, tot i que actualment no hi ha cap problema de seguretat, el deteriorament del teixit de la vela podria comportar complicacions a dos anys vista. El consistori assegura que preveu destinar una partida d’inversions del pressupost de 2019 a remodelar integralment l’equipament.

Dos anys és el marge de vida que l’informe tècnic demanat des del departament de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona atorga a la resistència del teixit de la coberta del Camp de Mart, que acumula ja 23 anys d’història. Per això, el consistori considera prioritària la renovació de la mateixa i preveu incloure aquesta actuació en el paquet d’inversions del pressupost del 2019. Ho fa al temps que reitera que tot i que l’estudi admet aquesta necessitat, no identifica cap risc per la seguretat, amb la qual cosa es mantindran les activitats programades al recinte.

La renovació de la vela del Camp de Mart serà la primera actuació d’un projecte de remodelació de l’equipament, que encara s’ha de definir, que, amb la voluntat de mantenir obert el recinte per optimitzar-se el seu ús, es dividiria en tres fases. Es calcula que la remodelació integral de l’auditori necessitarà una inversió d’uns 600.000 euros.

Vela a banda, s’està realitzant actualment un estudi de solidesa de l’edifici que, preliminarment apunta que l’estructura horitzontal i els forjats no pateixen cap tipus de deformació, si bé alguns elements de les estructures verticals mostren patologies provocades per la humitat, tot i que no es tem per l’estabilitat estructural.