L'acció conjunta, única possibilitat del territori per impulsar les infraestructures ferroviàries

Si el territori no continua amb la tasca duta a terme en els darrers mesos de recerca de consensos i actuacions conjuntes, perdrà novament les oportunitats que li ofereixen les futures infraestructures ferroviàries. Aquesta és la conclusió que ha sorgit aquest divendres en una nova jornada sobre aquest futur ferroviari organitzada a la Cambra de Comerç de Tarragona.

A poc mesos, en principi, de la posada en funcionament del Corredor Mediterrani, el futur de les infraestructures ferroviàries al Camp de Tarragona no presenta gaires novetats al voltant de les reivindicacions del territori en aquesta matèria. Així doncs, la recuperació de la línia Reus-Roda per a mercaderies, les millores en les connexions amb l'estació del Camp o aconseguir que els trens d'altres prestacions arribin al centre de Tarragona són algunes de les prioritats principals entre d'altres.

El que sí que sembla que ha canviat, o almenys això és el que es vol transmetre des de les diferents administracions del territori és el consens de que ens torbem en un moment on s'ha de deixar de banda la reivindicació singular de cada municipi. Així s'ha manifestat aquest divendres en la jornada organitzada a la Cambra de Comerç de Tarragona sobre reptes i oportunitats de la nova situació que genera la posada en funcionament del corredor.

En aquesta, municipis com Tarragona, Vila-seca o Altafulla han defensat una unitat que ja s'ha començat a treballar en els darrers mesos mitjançant acords i manifestos conjunts, que ara han de ser traslladats a les administracions catalana i espanyola.

Una trobada en que s’ha constatat la necessitat de posar damunt la taula com abans millor el projecte de tren-tram que ha d’unir les principals poblacions del territori en un futur per superar les discrepàncies que encara existeixen al seu voltant.