Els transportistes recorreran la prohibició de circular per l'N-340 i l'N-240

La Federació d'Empreses d'Autotransport de la demarcació de Tarragona presentarà al·legacions al Servei Català de Trànsit per la propera entrada en vigor de la prohibició pels camions de circular per diversos trams de la Nacional 340 i la Nacional 240. Reclamaran la gratuïtat dels peatges enlloc de la bonificació del 50% prevista. 

Els transportistes insisteixen i reclamen que el seu pas obligatori per l'autopista sigui gratuït, un cop entre en funcionament la prohibició de circular per la nacional 340 entre Altafulla i Vilafranca, Alcanar i l'Hospitalet de l'Infant, i l'N-240 entre Montblanc i les Borges Blanques. La Federació d'Empreses d'Autotransport de Tarragona ha confirmat que el Servei Català de Trànsit ja els ha comunicat la mesura i els ha donat 10 dies per recorre-la. Els transportistes però, no hi confien.

Els transportistes consideren que la mesura criminalitza el sector del transport i se'l culpa de la sinistralitat. La Federació de d'Autotransport denuncia que malgrat la seva aportació en forma d'impostos pel manteniment de la xarxa viària, les carreteres segueixin en mal estat. Rebutgen a més la creació de noves figures fiscals com l'Eurovinyeta, la proposta de la Generalitat per substituïr els peatges.

Pel que fa a les bonificacions, els transportistes denuncien el greuge amb altres punts de l'Estat, on arriben al 75%. Ara esperen però que es compleixi la promesa del Ministeri de Foment i s'alliberin els peatges entre el 2019 i el 2021, a l'Ap-7 i l'Ap-2.