Tarragona, entre les zones sensibles per risc d'incendi

Malgrat haver tancat una primavera humida que ha minimitzat el perill d’un llarg episodi estructural de sequera, la Generalitat adverteix que no es pot abaixar la guàrdia davant el risc d’incendi forestal, especialment a les comarques litorals de Tarragona, una de les zones sensibles a nivell català, on encara persisteix la sequera respecte la resta del país i on els episodis de fort vent poden augmenta el risc.

En el que portem d’any els bombers han comptabilitzat ja un total de 225 actuacions per petits incendis de vegetació a les comarques del Tarragonès, Alt Camp i Conca de Barberà. Durant tot el 2017, les xifres aportades pel departament d’Agricultura de la Generalitat, a través dels agents rurals, va comptabilitzar un total de 66 incendis amb un total de 41,4 hectàrees de massa forestal cremades a l’àrea de Tarragona. Per comarques el DARP comptabilitza al Tarragonès 18 incendis, 10 a l’Alt Camp i 16 a la Conca de Barberà, sumant entre tots 34 hectàrees cremades 16 de les quals, de massa forestal. Des del departament d’Agricultura es remarca però que l’aposta per la prevenció ha minimitzat la magnitud dels incendis forestal, el 90% dels que es van produir el curs passat, per sota una hectàrea. En aquest sentit, es destaca també la sensibilitat de la ciutadania.

De cara la campanya d’estiu, els bombers de la Generalitat han incorporat 850 efectius més per realitzar tasques de prevenció i extinció d’incendis arribar gairebé als 6.000 professionals arreu de Catalunya: 598 dels quals, destinats a les comarques de Tarragona. La lluita contra el foc també es farà des de l’aire, amb un total de 25 helicòpters i 12 avions. D’altra banda, el DARP també preveu la incorporació de drons equipats amb càmeres tèrmiques que serviran per acotar el perímetre dels incendis i analitzar l’estat de la vegetació.