Tarragona recorda els defensors de la ciutat durant el setge de 1811

Tarragona ha recordat un any més els defensors de la ciutat durant el setge de la Guerra del Francès. Una ofrena floral va ser un dels actes per homenatjar els Herois de 1811.

Regidors del consistori tarragoní s’apropen al monument dels Herois de 1811 per homenatjar els defensors de Tarragona durant el setge de la Guerra del Francès en nom de l’Ajuntament de la ciutat. És la primera d’una ofrena floral a la qual es sumen una dotzena d’entitats i que es realitza de forma anual des de 2011 amb l’impuls de l’Associació del Setge de Tarragona amb voluntat d’homenatjar però també de recordar i recuperar la memòria d’un dels episodis cruents de la història de la ciutat.

Un 28 de juny de 1811, després de 56 dies de setge sagnant, les tropes franceses van entrar a Tarragona i durant tres dies van massacrar la ciutadania en una repressió cruel com a resposta a la defensa heroica de la ciutat. Per això, després de l’acte d’homenatge al monument dels Herois, la comitiva, encapçalada per les Milícies Urbanes es va dirigir, pujant pel carrer de l’Assalt, punt d’entrada de les tropes franceses, fins al Pla de la Seu, un dels punts on la repressió va ser més cruel. Allí van deixar espelmes enceses que pretenen mantenir durant tres dies, recordant l’horror d’un episodi que va canviar la història de Tarragona.