La nova passarel·la ja uneix el Balcó del Mediterrani amb el mar

Per primera vegada des d'aquest dijous es pot anar caminant des del Balcó del Mediterrani fins a la platja del Miracle només salvant les vies del tren i el desnivell existent. Els primers tarragonins ho han pogut fer després de la seva inauguració, aquest migdia, per part d'un Port de Tarragona que hi ha invertit més d'un milió d'euros

Minuts després de tallar la cinta commemorativa ja s'hi han pogut fer les primeres passes dels responsables de les administracions implicades en el projecte per la passarel·la. Un projecte que ha de suplir un dels deutes històrics de la ciutat de Tarragona, la unió de la Rambla Nova i el mar.

La nova infraestructura finançada pel Port de Tarragona, que hi ha invertit més d'un milió d'euros, que, a través de 300 metres de longitud permet per primer cop enllaçar caminant el Balcó del Mediterrani i l'estació de tren primer i, sobretot amb la Platja del Miracle i el Passeig Marítim Rafael de Casanova. Una sensació que feia molts anys que es buscava a la ciutat.

Una valoració compartida pel màxim responsable de l'obra, el Port de Tarragona i per un president de l'ens portuari que ha viscut aquest dijous l’últim gran moment del seu mandat després d'anunciar la seva renúncia ara fa pocs dies. Durant la inauguració de la passarel·la ha volgut recordar que el pas donat avui només el primer del projecte de remodelació integral de l’entorn.

I si l'acte ha estat segurament l'últim de Josep Andreu, també ha estat el primer a Tarragona tant del Conseller de Territori Damià Calvet com de la nova delegada del Govern espanyol a Catalunya Teresa Cunillera. El primer ha lloat la tasca d'Andreu al capdavant del Port, mentre que la segona ha posat com a exemple la passarel·la i els Jocs Mediterranis del consens que necessita en aquests moments Catalunya.