Quim Torra no aclareix si vindrà a la inauguració dels Jocs Mediterranis

El president de la Generalitat no ha esvaït el principal interrogant de la prèvia dels Jocs Mediterranis, saber si acudirà o no a la cerimònia inaugural. Quim Torra ha presidit l'estrena oficial del Palau d'Esports. Diu esperar que el rei el rebi per tractar la situació a Catalunya i també una rectificació per part seva arran del discurs del passat 3 d'octubre. Qui també ha parlat, des de Brusel·les, ha estat l'expresident Puigdemont.

L'equipament estrella de Tarragona 2018 no ha acaparat l'atenció mediàtica malgrat ser la gran aposta dels Jocs i la Generalitat, amb un cost de 18 milions d'euros com a seu de l'handbol. Avui tothom esperava Quim Torra, que ha completat la seva primera visita a la ciutat com a màxim representant del govern del país. Segueix sense anunciar si vindrà o no divendres a la inauguració dels Jocs Mediterranis. Insta al rei a demanar disculpes i a escoltar-lo.

Poc abans del parlament de Torra, qui també ha desitjat bons auguris a Tarragona 2018 és Carles Puigdemont i des de Brusel·les.

L'alcalde Ballesteros afirma que una trucada del mateix Puigdemont, quan els Jocs perillaven, va ser vitar per salvar el projecte. Agraïments generals per l'entesa entre administracions i un desig d'entesa a la mediterrània sense oblidar el procés català.

Divendres al vespre els Jocs s'inauguraran al Nou Estadi. De moment el rei Felip VI i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, han confirmat presència.