La seguretat dels Jocs Mediterranis, a punt

A partir d'aquest divendres, coincidint amb la inauguració dels Jocs Mediterranis, es posarà en marxa tot el dispositiu que preveu el Pla Director de Seguretat. Aquest comptarà amb la participació de totes les administracions implicades, i es coordinarà des de l'edifici 112

L'edifici de coordinació d'emergències 112 serà des d'aquest divendres l’epicentre dels cossos de seguretat i emergències per a coordinar des d'aquest espai el Pla Director de Seguretat dels Jocs Mediterranis. Un pla de coordinació que es treballa des de l'any 2014 i que aplegarà cossos i forces de seguretat, estatals, catalans i locals, serveis d'emergències i sanitaris per garantir el correcte funcionament dels Jocs.

Un pla del que aquest dimarts s'ha fet la darrera gran reunió operativa, la primera presidida pel nou Conseller d'Interior Miquel Buch. el nou màxim responsable d'Interior ha destacat la gran tasca de coordinació entre totes les administracions per a tirar endavant un pla que ha hagut d'anar-se adaptant al moment actual, sobretot arran de l'alerta terrorista declarada en les darrers anys a casa nostra.

El pla té en compte, a més de les grans mesures antiterroristes, aspectes claus com la mobilitat i la comunicació entre els diferents cossos per minimitzar els efectes dels jocs a nivell local.

Per últim, Buch no ha confirmat la utilització de drons en el dispositiu de seguretat com s'havia anunciat dies enrere, a l’espera de les darreres proves