Tarragona 2018 celebra que els Jocs comptin amb la màxima presència institucional

Quim Torra, Pedro Sánchez i Felip VI, la coincidència esperada aquest divendres a Tarragona. El president del govern espanyol ja ha avançat que espera coincidir amb el president català. Qui no hi serà és el president del Parlament, Roger Torrent.

La cita serà divendres al Nou Estadi. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, assistirà a la cerimònia inaugural dels Jocs i ho farà acompanyat del rei Felip Sisè, segons ha confirmat el mateix Sánchez en una entrevista a Televisió Espanyola.

Hi haurà per tant màxima representació institucional, un fet que des de Tarragona 2018 agraeixen.

Una de les absències confirmades serà la del president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent que tampoc té previst reunir-se amb el rei Felip VI. Hores abans, l'alcalde de Valls, Albert Batet, va confirmar la seva absència arran de la participació del rei.

Tot i les absències, des de Tarragona 2018 agraeixen a les institucions el suport als Jocs Mediterranis, però destaquen que mentre duri l’esdeveniment, del 22 de juny a l’1 de juliol, el protagonisme ha de ser per l’esport i la cultura i la política ha de quedar en segon pla. Tot i això, l'alcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros ha emmarcat possibles protestes en la llibertat d'expressió.

La cerimònia inaugural serà divendres al vespre al Nou Estadi, a partir de les nou. Es podrà veure en directe per TAC12 a partir de dos quarts de nou del vespre.