×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

Gerard Figueras: "Els Jocs són una oportunitat de diàleg entre Catalunya i Espanya"

El Palau d'Esports s'inaugurarà entre el 18 i el 20 de juny i comptarà amb la presència del president de la Generalitat. Des de la secretaria general de l'Esport apel·len a una "treva olímpica" per garantir l'èxit de Tarragona 2018 entre administracions.

El cost definitiu del Palau d'Esports serà de 18.350.000 euros. Aquesta xifra contempla també les despeses de funcionament durant els Jocs Mediterranis i el cost de l'arrencada de tots els serveis d'un espai que qualifiquen d'eficient i sostenible. El Palau suposa més de la meitat de la inversió realitzada per la Generalitat a Tarragona 2018 i que supera els 32 milions, 12 d'ells indirectes. Molts dels arranjaments de les seus i de les despeses operatives compten amb l'ajut econòmic del govern.

El Palau enllesteix els últims detalls, arribarà a temps i l'inaugurarà oficialment Quim Torra la mateixa setmana de l'inici dels Jocs.

La intenció de l'ajuntament és comptar amb la presència del cap d'Estat i els presidents catalans i espanyols a la llotja del Nou Estadi i durant la cerimònia d'arrencada dels Jocs. Des del Govern parlen de treva olímpica malgrati el conflicte polític entre Catalunya i Espanya.

Pel que fa a la futura gestió de l'anella mediterrània, tant la Fundació de Tarragona 2018 com la Generalitat s'emplacen per definir la fórmula més enllà de la finalització dels Jocs amb l'objectiu de garantir que sigui un espai d'ús múltiple per als clubs de la ciutat.