Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Més informació.

La proposta d'un enllaç ferroviari al Baix Gaià troba opositors

La Federació de Veïns de Llevant i altres entitats mediambientals es mostren contràries a la creació d'una via d'enllaç entre la línia d'alta velocitat i la convencional. Apunten que aquesta tindria un impacte ecològic directe. Per això han signat un manifest de rebutja que compta ja amb diversos suports.

Les hortes de Ferran, amb camps de sembrat i avellaners, seria un dels espais susceptibles d’afectació si prospera la proposta presentada per les plataformes de defensa d’un ferrocarril públic i de qualitat i la promoció del transport públic, que reivindiquen la construcció d’una via d’enllaç entre la línia d’alta velocitat i la línia ferroviària convencional que travessaria part del Baix Gaià, entre Ferran i la Pobla de Montornès. Una proposta rebutjada de ple per diverses associacions veïnals i entitats ecologistes, que reclamen un debat sobre la necessitat i la idoneïtat de la proposta.

 A banda de l’impacte ambiental que asseguren que tindria l’execució de la proposta, els opositors a l’hipotètic enllaç, adverteixen també, per argumentar la seva negativa, sobre l’impacte resultant de la concentració d’infraestructures que ja pateix aquest territori, entre carreteres i vies de tren.

El manifest contrari a la proposta l’han signat fins el moment set entitats. Entre elles, la Federació de veïns de Llevant, l’associació de veïns de la Móra i Tamarit, o l’associació mediambiental la Sínia.

0
0
0
s2sdefault
Segueix els Jocs Mediterranis a TAC12 TV
tac12 newsletterSubscrigui's al butlletí de TAC12
per estar al dia de què passa al Camp de Tarragona