L'Ajuntament de Tarragona demanarà un crèdit de 7 milions d'euros per pagar inversions previstes per aquest any

El Ple de Tarragona ha aprovat demanar un préstec de 7 milions d’euros per a finançar inversions previstes al pressupost d’aquest any i que depenien de la venda de patrimoni. La proposta ha rebut el suport de l’equip de govern i Esquerra. La resta de l’oposició ha titllat la mesura d’electoralista.

Moltes de les inversions previstes en el pressupost d’aquest any de l’Ajuntament de Tarragona depenien de la venda de patrimoni. L’equip de govern en veure que aquests diners no arribaran del tot o que encara tardaran molt en arribar demanarà un crèdit de 7 milions d’euros per poder executar aquestes inversions. D’aquesta manera es podran afrontar diverses partides relacionades amb la via pública, escoles o millores per a les associacions de veïns, entre moltes altres inversions. La proposta ha rebut el vot a favor del PSC, el PP i Esquerra, la resta de grups hi han votat en contra i han titllat aquesta modificació d’electoralista i critiquen que el govern faci uns modificatius de crèdit amb tantes inversions diverses.

L’equip de govern argumenta que si volguessin ser electoralistes demanarien un crèdit més gran per fer més inversions. I defensen que el crèdit és possible gràcies a la situació financera actual que preveu acabar l’exercici econòmic al 109% d’endeutament.

El plenari també ha donat llum verda a dues mocions de l’EMT. La primera ha estat aprovada per unanimitat i ha estat presentada per Esquerra que ha demanat un pla de renovació de la flota de busos. La segona presentada per la CUP defensava un transport públic municipal de qualitat, el text dels cupaires també ha prosperat tot i que l’equip de govern hi ha votat en contra.

En el que no hi hagut acord es en penjar una pancarta a la façana del palau municipal reclamant la llibertat dels presos polítics. A favor només hi han votat Esquerra, el PDeCAT i la CUP.