Desconvocada la vaga dels treballadors dels autobusos de Tarragona

L’Empresa Municipal de Transports i els treballadors han tancat un acord i d’aquesta manera queden desconvocades les aturades previstes per la setmana vinent. El document contempla millores laborals i l’empresa es compromet també a renovar la flota.

 Després de nombroses reunions i propostes, l’acord s’ha tancat durant la mediació celebrada al departament de Treball. Pel que fa a millores laborals, l’Empresa Municipal de Transports ha acceptat considerar com a temps de treball els 25 minuts necessaris per fer el relleu i posada a punt del vehicle. A més, es mantindrà la productivitat pactada per a tota la plantilla i els dies d’assumptes propis passen de 4 a 6. Pel que fa a l’altra gran reivindicació, la renovació de la flota, l’EMT es compromet a fer-hi inversions i a no tenir autobusos de més de 15 anys.

Amb aquest acord han quedat desconvocades les aturades parcials previstes per la setmana vinent, de 4 hores al dia dimarts i dijous. Eren noves jornades de protestes després de les de la setmana passada, que van tenir un seguiment del 100% dels treballadors. Des de l’empresa es feliciten pel final d’aquest conflicte laboral i destaquen la bona predisposició de les parts per negociar.

El ple d’aquest divendres debatrà sobre els autobusos. La CUP ha presentat una moció en què demana un transport públic de qualitat i Esquerra una altra en què demana un pla de finançament i renovació dels busos municipals.