La nova plaça Corsini recuperarà Sant Joan i el mercat ambulant aquest estiu

El secretari d'Estat d'Infraestuctures de l'Estat ha fet oficial aquest divendres a Tarragona l'acabament de les obres que ha fet el ministeri de Foment a la plaça Corsini, dins l'1'5% Cultural de l'Estat. Una actuació que ha permès recuperar l'entorn després de la remodelació del Mercat Central,11 anys després d'ocupar-la per la carpa provisional.

La recuperació de l'entorn ha estat finançada per l'1'5% Cultural del Ministeri de Foment. Aquest divendres el secretari d'Estat d'Infraestructures ha fet oficial la recepció de les obres iniciades el 9 d'agost passat. 

Queden encara algunes actuacions a fer, com la col·locació del mobiliari urbà o la retirada de la caseta d'Endesa, que no es podia fer fins recepcionar les obres. Un cop fet això, tornarà el mercat ambulant dels dimarts i dijous, desplaçat fins ara a la rambla.

L'altre projecte vinculat a la remodelació del Mercat i el seu entorn és la construcció del carilló amb les imatges del seguici, que hauria d'estar enllestit per les festes de Santa Tecla. L'Ajuntament treballa perquè l'obra del joier Joan Serramià es pugui inaugurar el 23 de setembre. També s'ha anunciat que la revetlla de Sant Joan tornarà a la plaça més d'una dècada després.