Blanca Marsillach porta teatre adaptat per a discapacitats a Tarragona

La comèdia Historias de un día cualquiera, de l'autor andalús Pedro Muñoz Seca ha estat l'obra teatral que han donat vida els actors de la companyia Blanca Marsillach, en una representació molt especial. El grup teatral ha portat, en col·laboració amb la fundació Repsol, el taller de teatre adaptat per a persones amb discapacitat intel·lectual per 9è any consecutiu.

El centre cívic de Sant Pere i Sant Pau ha estat l’escenari on un centenar de persones amb diversitats físiques i mentals, provinents d’entitats com Club Social La Muralla, fundació onada o Fundació Ginac entre d’altres. Però no només com espectadors, ja que la segona part de l’espectacle ha inclòs al públic en la representació, que ha recreat les escenes de la comèdia de Pedro Muñoz, aportant el seu toc personal.

Un projecte que va nàixer fa gairebé una dècada amb el propòsit de normalitzar l'actuació de persones amb alguna discapacitat, al món del teatre professional. Convidar-los a gaudir fent teatre i encoratjar-los per pensar a actuar en altres funcions. Només 5 ciutats de tot l'Estat han programat, o programaran, aquest espectacle, que compta amb actors de teatre professionals i amb la cantant Míriam Fernández, coneguda per ser guanyadora d'una de les edicions del programa de talents  sí que vales.