Desconcert entre els usuaris en la primera jornada de vaga als busos de Tarragona

A partir de les 10 han començat a arribar a les cotxeres de l’Empresa Municipal de transports els busos municipals. L’aturada parcial s’ha allargat fins les 12 i ha tingut un seguiment del 100% segons el comitè d’empresa. És el primer acte de protestar per demanar millores laborals i sobretot denunciar l’estat en què es troba la flota d’autobusos. 

No s’han decretat serveis mínims i, per això, durant l’aturada no han passat autobusos. A les parades, però, usuaris que esperaven, perquè no sabien res de la protesta dels treballadors. D’altres, en canvi, sí que estaven al cas de les aturades parcials i han mostrat la seva solidaritat amb els conductors dels busos municipals.


Des de l’EMT confien tancar un acord amb els treballadors properament. L’última proposta elaborada contempla millores laborals i l’Ajuntament també es compromet a renovar la flota. Són les dues reivindicacions principals dels treballadors i per això el consistori confia solucionar el conflicte laboral. L’EMT celebrarà aquest dijous un consell d’administració on es debatrà sobre aquesta última proposta presentada, sobre la qual no s’han donat detalls concrets.