La condemna per assassinat però no per violació per l'acusat del crim de la Budellera el lliura de la presó permanent revisable

L’Audiència de Tarragona ha condemnat a 19 anys de presó per assassinat l’home que va matar una jove al camí de la Budellera. En canvi, el tribunal l’absol de delicte de violació. És la primera vegada que la fiscalia de Tarragona demanava la pena de presó permanent revisable, la cadena perpètua, però per aplicar aquesta mesura era necessària la condemna també per agressió sexual.

La sentència de l’Audiència de Tarragona considera provat que l’acusat i la víctima van mantenir relacions sexuals al campament on ella vivia, però conclou que no es pot saber si aquesta relació va ser consentida o no. Per tant, l’absol del delicte de violació en grau de temptativa que demanava de fiscalia. I aquest no és un fet menor, ja que el ministeri públic demanava per l’acusat la pena de presó permanent revisable, la pena més dura que contempla el Codi Penal. Per aplicar-la, però, cal cometre un delicte sexual previ a l’assassinat de la noia, una seqüència dels fets que el tribunal considera que no es va produir o no es pot demostrar que es produís. La sentència, en canvi, sí que condemna l’acusat a 19 anys de presó per haver matat la víctima clavant-li una trentena de ganivetades. L’home, de fet, ja va reconèixer durant el judici que havia matat la noia, després d’haver mantingut relacions sexuals consentides amb ella. Els fets van passar a l’octubre del 2015 i cos el van localitzar dies després, en un avançat estat de descomposició. A més dels 19 anys de presó, l’acusat ha d’indemnitzar la família de la víctima amb 200.000 euros.