Es presenta a Tarragona la reedició de la biografia del cardenal Vidal i Barraquer

Aquest any es commemoren 150 anys del naixement del cardenal Vidal i Barrequer, 75 de la seva mort i 40 del seu enterrament definitiu a la catedral de Tarragona. Aquest 2018 es viuran nombrosos actes com el d'aquest dijous a l'església de Sant Agustí de Tarragona, en motiu de la reedició de la seva biografia: Vidal i Barraquer, cardenal de la pau.

Aquesta és l'obra en 2 volums que el 1970 va escriure Mn. Ramon Muntanyola. El capellà, poeta i escriptor de l'Espluga de Francolí que ha protagonitzat el 2017 en motiu del centenari del seu naixement és qui va rebre l'encàrrec, poc abans de morir, de recollir en aquesta publicació la vida i obra del que ell anomenava 'El cardenal proscrit'. Ara, l'Abadia de Montserrat ha reeditat l'obra amb aportacions de Josep Massot. 

L'assistència de les màximes autoritats religioses i institucionals i també les famílies de Vidal i Barraquer i de Ramon Muntanyola van donar solemnitat a l'acte de presentació d'aquesta reedició de la biografia del cardenal. Vidal i Barraquer va néixer fa 150 anys. Durant la Guerra Civil va refugiar-se al Monestir de Poblet, on va ser detingut per milicians de la FAI, tot i que salvat de ser afusellat va aconseguir exiliar-se a Itàlia per intervenció del Govern de la Generalitat republicana. Va morir a Suïssa fa 75 anys, però fins el 1978 el seu cos no va poder ser traslladat a Tarragona. El dia 15 de maig farà 40 anys.