El ple de Tarragona no aprova dues mocions en contra de l'empresonament dels líders independentistes

La situació política que es viu a Catalunya ha tornat a estar present al Ple de l’Ajuntament de Tarragona a través de dues mocions, uns textos que no han estat aprovats. La primera moció, presentada per Iniciativa i Units per Avançar que anava en contra de l’empresonament dels membres independentistes i instava al desbloqueig institucional no ha rebut el suport dels grups independentistes per ser massa suau però en canvi el PSC hi ha votat favorablement. L’altra moció que anava en el mateix sentit i que també donava suport als CDR presentada per la CUP, PDeCAT i Esquerra tampoc ha prosperat ja que només a rebut el suport dels tres partits que l’han presentat.

El plenari ha debatut dues mocions que amb textos diferents rebutjava l’empresonament dels líders independentistes. La primera ha estat presentada per Iniciativa i Units per Avançar que a banda de demanar la llibertat dels membres independentistes també instava superar el bloqueig institucional a través del diàleg i d’un espai compartit entre els diversos grups polítics i també les diverses entitats socials.

Després d’un intens intercanvi de retrets el text s’ha rebutjat amb els vots en contra, d’Esquerra i la CUP i l’abstenció del PDeCAT, que creien que el contingut del text no era l’idoni hi han trobat a faltar molts aspectes.

En aquest cas els socialistes hi han donat suport argumentant que s’havia de fer un esforç per trobar punts de diàleg.

La segona moció per l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats ha estat presentada per Esquerra, el PDeCAT i la CUP que ha banda també volia buscar el suport institucional cap als CDR’s per la deriva antidemocràtica de l’Estat que asseguren estan sotmeses aquestes organitzacions.

Les tres formacions s’han quedat soles a l’hora d’aprovar el text. Iniciativa i Units per Avançar s’han abstingut i aquí el PSC hi ha votat en contra igual com han fet en les dues mocions el PP i Ciutadans.

Tal com acostuma a passar quan es debat sobre la situació política que es viu entre Catalunya i Espanya hi ha hagut un debat tens i crispat entre les diverses formacions del consistori.