Sant Jordi amb molta oferta però sense grans figures territorials

Sense gairebé novetats vinculades als escriptors referents del Camp de Tarragona, el nom de Jordi Tiñena s’erigeix en un dels arguments protagonistes d’aquest Sant Jordi. Mentre el món de les lletres tarragoní encara plora la recent mort de l’escriptor, trobarem la seva empremta a les paradetes de llibres novel•lant història a El somriure del viking, presentat l’octubre passat, i endinsant-se al gènere negre amb Joc d’Identitats, que Tiñena va editar just abans de morir. Orfe de títols vinculats als principals noms de l’escena de les lletres tarragonines, l’aparador bibliogràfic al Camp de Tarragona s’arrecera en l’emergència de nous valor, com pot ser el cas de la periodista Laura Casas, amb el seu Cinquanta Còdols al mar. En un any de poca producció literària prenen força llibres divulgatius, com reconeixen des de les mateixes editorials.

En aquest sentit cobren força títols de caire biogràfic, com el passeig per la seva vida que realitza l’activista mediambiental Ángel Juárez, o especialment, el relat dels 14 vuit mils d’alpinista tarragoní Òscar Cadiach, de Francesc Joan. Noms propis a banda, si ens centrem a parlar de divulgació també podríem passejar per la llera del Francolí aturant-nos a descobrir la seva flora, etiquetada per Raül Font. Serien alguns de les propostes per tarracgnitzar un Sant Jordi que representa un bon pessic annual per llibreters i editorials.

Acabem el viatge per algunes de les novetats editorials d’enguany amb una proposta pels més petits. Una nova entrega de la col•lecció del Patufet, amb il•lustracions d’Hugo Prades, en què precisament el protagonisme és per la diada de Sant Jordi.