El Numància, un clàssic del futbol professional des de fa 21 anys

El segúent rival en Lliga del Nàstic disposa de tots els ingredients que garanteixen el futur a la LFP. Sense un pressupost potent ni grans pretensions s'acosta de nou al somni de pujar a la màxima categoria. I dissabte passarà pel Nou Estadi.

L'Estadi de Los Pajaritos va néixer dos anys després del darrer ascens del Numància al futbol professional. Des de llavors, gairebé sempre ha militat a la categoria de plata, exceptuant quatre temporades repartides en tres etapes a la Primera Divisió.

El curs passat va jugar amb foc, 2 punts per damunt del descens, però en qualsevol cas és l'exemple a seguir de qualsevol club que vulgui treballar a llarg termini. La paciència torna a deixar premi a Sòria, una petita localitat de 40.000 habitants que ocupa places de promoció per ascendir.

El seu tècnic és Jagoba Arrassate, que al seu dia va dirigir una Reial Societat de Champions.

En l'anada i encara amb Rodri a la banqueta, el Nàstic va endur-se la victòria d'aquí mateix per un gol a dos, tot i que aquell Numància ocupava la mateixa plaça que ara, la quarta de la Lliga. Ja saben què és perdre davant els grana i viatjaran en alerta a Tarragona.


Un Nàstic-Numància que es disputarà dissabte a les 16 hores. Les tres últimes visites al Nou Estadi van acabar amb triomf tarragoní.